Wyjazd do Stanów Zjednoczonych.

Dyskusja w kategorii 'Ameryka Północna' rozpoczęta przez danio0, 1 Październik 2010.

1. danio0 New Member

Moja córka została zaproszona przez rodzinę żony do Chicago w Stanach Zjednoczonych. Wiem, że jest dobrze przygotowana do tej podróży, jednak przed wyjazdem chciałbym podarować Jej mały zestaw podróżnika. Mapy, przewodnik z najważniejszymi informacjami. Tak by wprowadzić Ja w kulturę miejsca, do którego jedzie. Znalazłem w Internecie dokładną mapę Chicago. Proszę Was o opinie co jeszcze mógłbym zamówić dla córki.
  2. plecaczek New Member

Jeżeli jest to wyjazd ścisle turystyczny to warto przygotować sobie listę miejsc które warto zobaczyć. A jest ich sporo. Co prawda pora roku nie jest idealna na zwiedzanie Chicago, niemniej sporo mozna zobaczyć, oprócz zazwyczaj odwiedzanych Sears Tower (a raczej teraz po zmianie nazwy Willis Tower), John Hancock czy Navy Pier polecam Muzea, Operę czy Baha'i Temple

W pigułce te miejsca mozna zobaczyć na video ponizej:

a tutaj tzw. szklana podłoga w Willis Tower

Jeżeli chodzi o kluby i knajpki to najlepiej lokalizować się w okolicy Rush Street. Jest ich tam sporo, jeden koło drugiego.

Jezeli córka jedzie do rodziny to na pewno bedą wiedzieć co i jak.
    Jeżeli rodzina nie zapewni transportu po miescie to podróżując autobusem zalecam trzymać sie z daleka od południowych części miasta, okolice Fullerton i ponizej. Nie jest tam bezpiecznie szczególnie po zmierzchu.

Warto także wpaść na placki do Szałsu (taka polska/góralska knajpa) polecam :D

Poleć nas znajomym