Co można robić zimą nad morzem?

Dyskusja w kategorii 'Nad morzem' rozpoczęta przez eve, 29 Październik 2009.

1. eve New Member

Jedziemy z rodzinką na okreś świąteczny nad morze w odwiedziny do naszej rodziny. Nigdy nie byłam w zimie nad morzem. Polećcie proszę jakieś atrakcje bo siedzenie przed telewizorem odpada :D
  2. Majka New Member

Szczerze mówiąc to morze w mojej opinii nie jest najatrakcyjnieszym wyborem na zimę ale na pewno coś znajdziesz dla siebie. Natknełam się na parę zdjeć z plazy w Dziwnowie.

Spacer na pewno jest i zdrowy i przyjemny ;)

Załącznik:

3. alexx New Member

Właśnie, pytanie dosyć istotne, chociaż w lecie też niewiele można robić nad naszym morzem. Choćby dlatego że zwykle jest deszczowo lub po prostu pochmurnie. Gdy nadmorskie sklepiki z pamiątkami są zamknięte to już w ogóle nudy na pudy. Pozostaje jedynie zwiedzanie miasta lub miejscowości. W wiekszych miasach typu Kołobrzeg, Międzyzdroje czy inne, zawsze sie coś znajdzie, gorzej z mniejszymi. chyba dobrym pomysłem będzie zakup przewodnika, w którym znajdziemy pare informacji na temat ciekawych miejsc lub zabytków.
    Ja jednak polecałabym zdecydowanie góry w zimie lub ewentualnie wycieczka do jakiegoś miasta. Tyle ich mamy przecież. W górach oprócz nart można znaleźc inne aktywne rozrywki. No i nie można zapomnieć przecież o samych górskich widokach. Zaśnieżone góry rekompensują czasem każdą nalepszą wycieczkę po Polsce.
    Jeżeli natomast chodzi o miasta, to Wrocław, Kraków, Gdańsk, Malbork, Kazimierz Dolny, Zakopane, Rzeszów. W każdym jest aż nadto do oglądania.
    Internet aż kipi od propozycji na wypełnienie czasu, od lenistwa aż po aktywny wypoczynek.
  4. Ania New Member

Ja byłam nad morzem z mężem zimą i nawet nie narzekam, spacery nad morzem u boku ukochanej osoby :) no i oczywiście zwiedzanie pięknych pobliskich miejscowości - naprawde polecam taki wypad :)
    Pozdrawiam
  5. NaMaxaTour_pl New Member

Nasz Bałtyk jest równie atrakcyjny zimą co latem. Miłe spacery po plaży, zwiedzić coś można. A także wiele wiele innych atrakcji. Serdecznie wszystkim polecam. Nasze Polskie jest piękne.

Pozdrawiam.

Poleć nas znajomym