Dla tych, którzy cenią sobie spokój, a tym samym prawdziwy wypoczynek, polecam wieś w Wielkopolsce - Borowy Młyn, malowniczo położona nad Jeziorem Chłop. Cisza i spokój, całkowite odseparowanie od miasta. Byłam tam już dawno temu, więc nie wiem jak jest teraz dokładnie, ale bardzo miło wspominam te wakacje, a byłam tam dwukrotnie z rzędu. Ośrodek wypoczynkowy może nie należał do najnowoczesniejszych, bo chyba właściciele nie inwestowali w niego od dwana, ale jeżeli ktoś nie szuka ekstra luksusów to jak najbardziej się nadaje. Można wynająć domki, pokój w ośrodku, lub postawić namiot czy przyjechać z przyczepą kempingową. Do jezora jest kawałeczek tylko, idzie się laskiem. Jest możliwośc wypożyczenia łódek, kajaków i rowerów wodnych. Na terenie ośrodka był także sklep, więc można było kupić najpotrzebniejsze produkty, nie wiem czy jest teraz. Aby nie robic reklamy, specjalnie nie podaje nazwy ośrodka. Jakby ktoś był zainteresowany to tylko na PW. W każdym razie szczerze polecam, klimat świetny, okolice czyściutkie, jezioro też.